А-я-я-й

2019-06-04 10:49:00
А-я-я-й
Воплі Відоплясова помалу пишуть свій наступний альбом, який складатиметься з їхніх старих пісень, які група тепер повертає до життя і записує у новому звучанні. Так уже були презентовані треки Кобіти, Лазня, а сьогодні настала черга ще однієї композиції А-я-я-й.

Її Олег Скрипка написав на початку 90-х років минулого століття, а надихнула його пісня, яку якось в машині, їдучи Альпами, йому поставив Олександр Піпа – ще один легендарний вевешник

«Це циганська пісня, яка називається «Ах ручейок мой ручейок, набрала воду на чайок». І там є приспів» «А-я-я-й». І я, натхненний цією піснею, написав свій куплет, а приспів взяв з циганської народної пісні».

Тоді ж у 90-х група відразу почала виконувати композицію на концертах, але це був так званий французький період ВВ, який наклав свої обмеження на цей трек.

«Вперше виконували її французьким складом: Я, Саша Піпа і два французи. І там у пісні є циганщина. Французи це роблять, але вони це не відчувають, це не є їхньою традицією. Вони це не роблять з необхідним драйвом. Тому ми цю пісню відклали і вона дуже довго лежала».

Аж поки не так давно Олег Скрипка знову взявся за неї, освіжив у студії і записав для того, щоб і презентувати.