Човен

2019-07-16 11:08:00
Човен
Океан Ельзи видав новий синґл, пісню Човен. Трек поки що не входить в жоден альбом групи і є найсвіжішим творінням Святослава Вакарчука і команди.

«Пісню я написав десь за кілька днів до дня народження десь у десятих числах травня. І вона написалася за пів години: отак сів і воно пішло. Потім я ще змінив два рядки, а мелодійно не змінив ані грама від моменту першої версії. Пригадую, що на своєму дні народження 14 травня я її заспівав під гітару друзям і натхненний тим, що їм сподобалося, ми пішли в студію, знайшли час і записали її».

Коли ви почуєте Човен, то можете звернути увагу, що текст пісні відчутно прямолінійніший, ніж зазвичай у Святослава і містить посилання безпосередньо на події з української історії. Сам артист пояснює це так:

«Це вже ми починаємо бачити ефект накладання моєї політичної діяльності на творчість, можливо. Але «Веселі, брате, часи настали» теж пряма пісня. Деколи є момент, коли треба говорити прямо: оцей лівий і правий берег, що в нас з одного боку цвітуть сади, а з іншого – чужі сліди… Тобто для мене це дуже вистраждана історія особисто».